top of page

Koefnoen

Als schrijvers en acteurs waren, Owen Schumacher, Jeremy Baker en Paul Groot de drijvende krachten van het satirische televisieprogramma Koefnoen, waarin ze wekelijks satirisch commentaar op het nieuws en de tijdgeest gaven door middel van sketches, filmpjes en parodieën. Dertien jaar lang trok het programma op zaterdagavond gemiddeld zo’n miljoen kijkers.

Koefnoen was herkenbaar door persiflages en eigen types en samen met hun kijkers ontwikkelden ze een oog voor situaties, verschijnselen, mensen en momenten die, buiten het programma om, ‘Koefnoenesque’ werden genoemd. Tot op de dag van vandaag bereiken hen via social media foto’s, fragmenten en observaties van kijkers die deze als “typisch Koefnoen” interpreteren. Onze manier van kijken naar Nederland en de actualiteit werd en wordt tot op heden nog steeds herkend als een typerende Koefnoen-karaktereigenschap.

De eerste aflevering werd uitgezonden op 17 september 2004 en na 15 seizoenen was de laatste aflevering op 15 oktober 2016. In 2006 wint Koefnoen de Zilveren Nipkowschijf voor beste televisieprogramma van het jaar.

bottom of page